Gisnadalen

Ei hytte i Gisnadalen er alt annet enn kjedelig. Hele året vil du ha nok å finne på med naturen som utgangspunkt. Området er ei stor lekegrind for både store og små.


“Her vil eg nyte mi niste

og lytte til fjellbekkens sang

og kjenne ein liten fjellkar

krype opp på eit bestefarfang.”


Finn Sandum sine ord er gjerne beskrivende for Gisnadalen. Er du på jakt etter ei familiehytte bør du sjekke ut dette området. Her kan små barneføtter tumle omkring i lett høyfjellsterreng, her kan du lytte til stillheten med Trollheimen og Ramsfjella som nærmeste nabo, mens bestefar kan glede seg over selskapet til barnebarnet ved elvebredden av Gisna. Hvor du forresten kan finne gull.

Gisnadalen er en gammel sæterdal på grensa mellom Oppdal og Rennebu. På sommers tid ligger et omfattende stinett tilgjengelig, hvor hele familien kan få boltre seg. Et eldorado både for tur, løping og sykling. Barnas Naturverden er et tilrettelagt og merket stinett med tre overnattingshytter. Disse ligger i fin avstand til hverandre, fullt overkommelig for barn å gå fra “hytte-til-hytte”. Ramsfjella gir gode muligheter for topptur, samtidig som området er stadig mer brukt til stisykling.

På vinters tid er Gisnadalen et flott utgangspunkt for fine skiturer. Her finner du preparerte langrennspor, samtidig som det er fint å gli innover dalen med fjellski med utsikt mot Trollheimen. Beliggenheten gir sikre snøforhold, samtidig som den gir gode solforhold.

Dersom du er klar for et ekte friluftseventyr, er Gisnadalen riktig sted å starte.Tomtefelt