HYTTETOMTA OPPDAL OG RENNEBU

Kom til fjellet

Oppdal og Rennebu er to populære hyttekommuner i Sør-Trøndelag. Med Dovrefjell og Trollheimen som nærmeste nabo, er Oppdal og Rennebu et godt valg for den som ønsker fjellhytte.


Oppdal - skaper minner


Oppdal har i dag over 3 300 fritidsboliger, og er dermed Midt-Norges største hyttekommune. Samtidig er Oppdal størst i landet - nord for Dovre. Fjellbygda har lange tradisjoner for reiseliv, og er mest kjent som ei skibygd hvor utviklingen av skiheisene har vært viktig. Helt siden 1950-tallet har turister besøkt skianlegget som er et av de største i Norge. Flere år på rad har Oppdal sikret seg topplasseringer i kåringen av Norges beste alpine skianlegg.

Det som kjennetegner Oppdal er at bygda har et unikt mangfold av ulike aktiviteter. Den ene dagen kan du cruise i utforløypa i Vangslia, neste dag kan du gli langsetter milesvis med langrennsløyper, eller du kan få pudder i barten på topptur. Du kan spise deg grundig mett på våre beste råvarer som lammelår og mandelpotet, plaske i badeanlegget eller slenge deg ned i setet på en av Norges mest besøkte kino. Mens du lærer deg at det ikke heter Oppdal, men i Oppdal, oppdager du at fjellbygda er like bra på sommeren som vinteren.

Da skjønner du at Oppdal er et mekka for stisykling og vandring, hvor 45.000 sauer på beite stiller til dugnad for å levere et stinett i verdensklasse. Her finnes turer som hele familien vil like. Dessuten er det alltid mye som skjer på Oppdal sommers tid. Om du vil melde deg på en av Enern-arrangementene, dra på konsert med utsikt til Snøhetta eller på matfestival for å få smaken av fjellet.


Rennebu - et godt sted å være


Nabokommunen Rennebu er slett ingen lillebror til Oppdal. Med sine storslåtte fjellområder er Rennebu blitt en anerkjent og populær kommune å bygge hytte i. Som femte største hyttekommune i Sør-Trøndelag med over 1800 fritidsboliger, er Rennebu definitivt å regne som en attraktiv hyttekommune.

De fleste hytteområdene er å finne rundt Nerskogen, hvor nærheten til Trollheimen er et stort trekkplaster for hyttefolket. Tettstedet Nerskogen har tilrettelagt for aktiv bruk av naturen som finnes her, med stor fokus på langrennsløyper og merking av stier og turer. I Rennebu er du tett på opplevelsene, her finner du storslått natur og et vakkert kulturlandskap.

På Nerskogen finner du også et heisanlegg som byr på utfordringer til alle aldre. Eller liker du best de tradisjonelle fjellturene, på Nerskogen har du nærhet til de fleste klassikerne i Trollheimen, både Trekanten, Svarthetta og Blåhøa. Øst for Nerskogen, i Jutulriket finner du Barnas Naturverden. Dette er et spennende fjellområde hvor avstanden mellom turisthyttene er tilpasset barneføtter.


De to hyttekommunene er heldigvis i geografisk nærhet til hverandre, slik at du som hyttebeboer kan dra utnytte kvalitetene til dem begge.

Reisen mot fjellet starter nå, kom til Oppdal og Rennebu.

OVERSIKTSKART TOMTEFELT: